mandag den 22. juni 2009

Embryo blande par til at tale ud

Et par har talt om deres chok efter en IVF klinik mix-up førte til deres sidste embryon er fejlagtigt implanteret i en anden patient.

De blev yderligere vrede, når det viste sig den anden kvinde blev givet om morgenen-efter pille.

Parret fra Bridgend vandt deres sag om erstatning efter fejl i Cardiff 's University Hospital of Wales.

Cardiff og Vale NHS Trust undskyldt "uden forbehold" for den fejl, og sagde at det havde forbedret kontrol procedurer.

Forvaltningskontoen optaget grov fejl i pleje og har også indvilget i at betale en skjult løsning på par.

Knust

Parret, som ikke er blevet navngivet, opdagede mix-up, når de deltog i klinik for implantation af deres sidste tilbageværende levedygtige foster i december 2007.

Det senere viste sig, at den patient, der fejlagtigt havde fået deres foster havde fået morgenen efter pille at fejlen blev opdaget næsten øjeblikkeligt. Dette resulterede i, at proceduren er afsluttet.

"Arbejdsvilkår på enheden har siden forbedret og vi er løbende kontrol af de garantier og procedurer, vi har indført"


Ian Lane, medicinsk direktør Cardiff og Vale NHS Trust

"På mindre end 10 sekunder vores vidunderlige verden var knust, når den øverste embryologist stod foran os og sagde: " Jeg 'm meget ked af at fortælle dig, men der ' s været et uheld i laboratoriet. Dit foster har blevet ødelagt "," kvinden fortalte Mail on Sunday.

Hun tilføjede: "Vi var begge rod i vores pladser. Vi var bedøvet og rysten. Vi holdt hinanden tæt, og sobbed og sobbed."

Den kvinde, en 38-årig hospital arbejdstager, sagde parret afvist et tilbud om en gratis IVF-behandling, da de følte, at de ikke længere kunne stole på hospitalet.

Hun tilføjede, at hændelsen lægge et stort pres på hendes forhold til hendes mand.

Parret begyndte fertilitetsbehandling i 2000.

Efter den tredje runde af behandling, kvinden blev gravid, og i april 2003 fødte en søn.

De resterende embryoner blev frosset og i overensstemmelse med klinik 's politik, blev holdt i fem år.

Forkert hylde

I november 2007 klinikken kontaktede parret med nyheden om, at bare ét embryon havde overlevet og var i god stand.

Parret besluttede at tage denne sidste chance for at tilføje til deres familie.

Den 5. december 2007, de deltog i klinikken for foster for at blive transplanteret, uvidende om, at i laboratoriet en praktikant embryologist havde blandet sig deres foster efter at have taget den fra den forkerte hylde i kuvøse.

Praktikanten embryologist undladt at foretage "fail-safe" vidne procedurer til sikring af foster bliver taget fra rugemaskinen og implanteret tilhørte den korrekte patient.

Fejlen blev først opdaget, når en anden kollega senere konstateret, at den korrekte embryon, der tilhører det par, der manglede fra rugemaskinen.

Human fertilisering og Embryologi Authority (HFEA) blev informeret om hændelsen.

En uafhængig undersøgelse af fejl på et Leeds IVF enhed i 2002 førte til en række anbefalinger, der gøres til HFEA og alle Fertilitetsklinikkerne at beskytte mod denne form for uheld i fremtiden.

Den HFEA 's effektivitet til at fungere som vagthund for nylig har sat spørgsmålstegn ved lederen af denne undersøgelse, professor Brian Toft, efter de seneste rapporter fra IVF fejltagelser i London i februar 2009.

'Sikkerhedskontrol '

Ian Lane, medicinsk direktør i Cardiff og Vale NHS Trust, sagde: "Vi undskylder uforbeholdent for denne fejltagelse.

"Det var en sjælden, men yderst forstyrre hændelse for alle de involverede, og vi påtager os det fulde ansvar for nød forårsaget til både par og deres familier."

Hr. Lane sagde, at umiddelbart efter den begivenhed, de har tillid foretaget en intern undersøgelse for at finde ud af præcist, hvordan det skete, og hvordan det kunne forhindres i at ske igen. Forvaltningskontoen også meddelt HFEA, der har foretaget deres egne eksterne undersøgelse.

Han tilføjede, at som følge af begge undersøgelser, den tillid, havde foretaget en række forbedringer til sine systemer og kontrol i overensstemmelse med anbefalingerne i rapporterne.

Han sagde: "Vi har styrket vores protokoller og reduceret vores arbejdsbyrde at lette presset på bemandingen. Arbejdsvilkår på enhed har siden forbedret og vi er løbende kontrol af de garantier og procedurer, vi har lagt på plads."