lørdag den 4. juli 2009

Patienter 'frygt ' ignoreres '

A World Heath Organisation repræsentant sagde hun frygter spørgsmål resterende på Stafford Hospital bliver ikke taget alvorligt.

Patientsikkerhed forkæmper Josephine Ocloo gjort hendes bemærkninger på et offentligt møde mellem patienter og pårørende og forfatterne til en rapport til hospitalet.

Hospitalet tillid er blevet beskyldt for "rystende" akut lægehjælp standarder.

Patienter og pårørende har efterlyst en offentlig undersøgelse af sagen.

De er grund til at gå House of Commons på onsdag for at tale med Sundhed sekretær Andy Burnham over sagen.

'Arbejde at gøre '

Department of Health har erkendt, at der stadig er et stykke arbejde at udføre på hospitalet.

I en erklæring, som det sagde: "Healthcare Kommissionen 's rapport i Mid-Staffordshire afslørede et katalog over fejl på alle niveauer.

"Den daværende statssekretær undskyldte uforbeholdent på vegne af NHS og regeringen.

"Både Healthcare Kommissionen 's rapport og Professor Sir George Alberti ' s rapport bekræfter, at forbedringer er foretaget, herunder en forøgelse i antallet af sygeplejersker, men der er mere at gøre.

"Som svar, den tillid, har offentliggjort en detaljeret handlingsplan og deres fremskridt på dette bliver nøje overvåget af Monitor - instituttets Trust regulator - den Care Quality Kommissionen og de lokale Primary Care Trust."

På mødet, Professor Sir George Alberti sagde, at der var bedre uddannelsesprogrammer allerede er på plads for sygeplejersker, men sagde, at hospitalet stadig havde en vej at gå.

Regeringen har tidligere sagt en offentlig undersøgelse var ikke hensigtsmæssigt, da Healthcare Kommissionen allerede havde foretaget en fuldstændig undersøgelse.

Hospitalet tillid blev anklaget for "rystende" standarder efter 400 flere dødsfald end forventet blev registreret mellem 2005 og 2008.